Supravietuitor pentru o zi, invingator pentru o viata

Publicat de denny on 09:06

Totul e intr-o continua schimbare.
Toti ne chinuim sa supravietuim in momentul asta. Important este sa supravietuiesti si la final sa iesi invingator.
Din nimic ne nastem si tot nimicul ne aduna. Suntem oameni insa uneori traim exact precum animalele. Ne lasam indusi de instincte, adesea irationale, traim, gresim, uram, iubim.
Suntem predispusi la greseli, ne inaltam, prindem incredere in noi si deodata cadem la pamant fara a avea macar curajul sa intrebam de ce?. Fiecare dintre noi avem un tel, daca luptam il indeplinim si astfel lasam in urma un zambet frumos, este alegerea noastra in legatura cu ce facem in viata.
Nimanui nu i-a fost usor la inceput , si pasarile se chinuie pana se inalta in propriul zbor, pana invata regulile jocului supravietuirii. Si ele cad, se lovesc si plang, insa gasesc puterea de a merge mai departe, de a supravietui. Asa e viata, o lectie continua de supravietuire din care trebuie sa iesim invingatori.
Cea mai importanta arma a noastra este vointa, care trebuie educata si antrenata.
Cand este viata ta in joc iti trebuie mai mult decat sa raspunzi curiozitatii ori teribilismului. De multe ori noi suntem singurii vinovati pentru tot ce ni se intampla. O gandire lucida, un spirit de prevedere si intelegere pe deplin a consecintelor faptelor noastre reprezinta primul pas spre supravietuire. In momentul in care lucrurile merg in directia care ne convine nu ne gandim ca pot veni si vremuri grele care sa ne solicite resursele mai mult decat suntem obisnuiti. Vorbim de resursele materiale, fizice sau mentale. In viata noastra apar acele situatii in care capacitatea de supravietuire ne este pusa la incercare. Exista un proverb care spune ca este mult mai usor sa intri intr-o situatie decat sa iesi din acea situatie. Nimic mai adevarat. Opusul supravietuirii este sinuciderea. Unii oameni renunta la lupta cu viata, gasind in moarte raspunsul la problemele care ii coplesesc.
Viata nu este un pension de domnisoare, viata este dura si uneori nedreapta dar asa este viata. Nu am cerut sa ne nastem aici, ne-am trezit pe acest pamant si am devenit treptat constienti de tot ce ne inconjoara.
Dar viata poate fi frumoasa, atunci cand totul porneste de la un plan, de la o perspectiva pe termen lung, cultivam astazi pentru a culege roadele mai tarziu, investim astazi pentru a castiga mai tarziu, suntem cu totii suma investitiilor facute cu ani in urma iar daca am ajuns pana in acest moment suntem cu totii niste supravietuitori.
A supravietui inseamna a prinde ziua de maine.
A supravietui inseamna a invinge.